Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΕΤ3 - Μητέρα γη - Μελισσοκομία

Η πιο καινοτομική προσέγγιση της ελληνικής αγροτικής παραγωγής με χειροπιαστό τρόπο, που επιδιώκει να φέρει σε επαφή το τηλεοπτικό κοινό με την ύπαιθρο της χώρας μας, ξεκινά με την εκπομπή, “Μητέρα Γη”.
Η “Μητέρα Γη” αποτελεί μία ψυχαγωγική-επιμορφωτική εβδομαδιαία εκπομπή με περιεχόμενο, που αφορά στην ανασυγκρότηση και οργάνωση των αγροτικών περιοχών.
Οι εναλλακτικές μορφές γεωργίας, καθώς και οι στρατηγικές και κατευθυντήριες γραμμές για ολοκληρωμένες παραγωγές και διαχειρίσεις, βρίσκονται στο επίκεντρο της εκπομπής.
Τρεις νέοι γεωπόνοι ξεκινούν την αναζήτησή τους στην ελληνική ύπαιθρο, για να ανακαλύψουν πώς οι γνώσεις τους θα γίνουν πράξη, αλλά και με ποιον τρόπο μπορούν να υλοποιηθούν καλές πρακτικές στον πρωτογενή τομέα.
Μαζί στην αναζήτησή τους μία νεαρή δημοσιογράφος, και μία «ασκούμενη αγρότισσα», ενώ στόχος της «Μητέρα Γη» είναι να αναδείξει τα θετικά αποτελέσματα της επιστροφής στην ύπαιθρο όταν πραγματοποιείται με σύνεση και γνώσεις.

Eπεισόδιο 3: "Μελισσοκομία "

Με το «φυσικό χρυσό», όπως ονομάζεται το μέλι και τα προϊόντα του ασχολείται η «Μητέρα Γη».
Μελισσοκόμοι, βασιλοτρόφοι και γεωπόνοι μιλούν για το θαύμα της δημιουργίας του μελιού, του βασιλικού πολτού, της πρόπολης και όλων των άλλων προϊόντων της μέλισσας. Μας δείχνουν τη διαδικασία της παραγωγής και συλλογής προϊόντων της κυψέλης στην πράξη. Ακόμη μοιράζονται την εμπειρία τους από την καθημερινή επαφή τους με τις μέλισσες και τις κυψέλες και εκθέτουν τις σκέψεις και τα συναισθήματα που βιώνουν μέσω αυτής της ενασχόλησης.
Καθηγητές του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, πρόεδροι και μέλη Μελισσοκομικών οργανώσεων μιλούν για τα οικονομικοτεχνικά δεδομένα, στα οποία στηρίζεται ο κλάδος της μελισσοκομίας, το κεφάλαιο που απαιτείται, για να ασχοληθεί κάποιος επαγγελματικά και τις σύγχρονες πρακτικές που επικουρούν το έργο του μελισσοκόμου.
Επίσης, σε αυτό το επεισόδιο της «Μητέρας Γης» μαθαίνουμε πώς μπορούμε να παρασκευάσουμε φυσικά καλλυντικά και σαπούνι από μελισσοκέρι.

Για να παρακολουθήσετε την εκπομπή κάντε κλικ εδώ.

Σκηνοθέτης: Γιώργος Αγγελούδης
Διεύθυνση Παραγωγής - σενάριο: Γιώργος Μαραντέλος, Mοντάζ: Γιώργος Αγγελούδης, Ρεπορτάζ: Άννα Σταματοπούλου
Συντονισμός – Βοηθός παραγωγής: Μαρία Κυριαφίνη, Εικονολήπτης: Παναγιώτης Περπερίδης

Παρουσιαστής: Χριστίνα Μαραντέλου, Στάθης Καπούλας, Ευρώπη-Σοφία Δαλαμπίρα, Χριστίνα Φωτίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου